dimarts, 4 de novembre del 2008

Una broma de mal gust

Quan crèiem haver-ho vist tot, els grans assessors de John Mc Cain ens donen una altra mostra. Si Mariano Rajoy ja es va posar en ridícul amb la famosa nena, l’escena de John Mc Cain fent pujar al faristol a Joe el lampista és poc més que lamentable. Ho fa, evidentment, per què dóna rèdits electorals.


És molt trist que milions de persones es puguin creure que un home que controla gran part dels casinos dels EUA es pot arribar a preocupar per la sort d’un treballador, per no dir directament de la de cap d’ells. Però funciona. De res serveix que Sarah Palin es gasti 150.000 dòlars en roba per a ella i la seva família, entre els que s’inclouen 18.000 per a la seva perruquera personal (que se’ls va guanyar en dues setmanes, cobrant més que els assessors de Mc Cain). Aquesta dona fa por. Se m’encongeix el cor només de pensar com deu patir el gendre de la Palin, un pobre desgraciat que ha comés el terrible pecat de prenyar sense casar-s’hi la filla d’una ultra religiosa que pot acabar sent la presidenta de la primera potència del món.


Amb tot aquest circ, sembla que Obama ho tindrà fàcil. Ara bé, els 750 milions de dòlars que ha recaptat en concepte de donatius també ajuden. Amb el que s’està gastant en anuncis de televisió (sumat als 250 milions de Mc Cain), uns quants Joe el lampista arribarien més tranquils a final de mes... En fi, una broma de mal gust. Una altra.